top of page
servizi-cocktail-audio-x14.png
X14_BL_7C_8cut.png

Cocktail Audio X14


Serverul de muzică compact All-In-One cu suport nativ DSD și MQA

Cocktail Audio X14 este moștenitorul serverului de muzică  X12, din care își păstrează dimensiunile compacte, dar ridică numeroasele caracteristici destinate ascultării muzicii lichide în toate variantele sale până la gradul al nouălea.

Puteți utiliza noul CocktailAUDIO X14 cu un sistem All-In-One complet, la care trebuie doar să adăugați câteva difuzoare pentru a obține un sistem Hi-Fi de nivel înalt; sau puteți decide să conectați X14 la amplificatorul audio existent și să îl utilizați ca o sursă digitală versatilă și puternică în același timp.

Music Server Cocktail Audio X14 este capabil să citească principalele formate audio actuale, atât în ​​rezoluție standard, cât și în rezoluție înaltă și foarte înaltă, inclusiv fișiere WAV și FLAC la 24Bit / 192KHz, sistemul de codare DSD (DSD64 și DSD128, noul format audio MQA (Master Quality Authenticated), formatul master DXD PCM, precum și, evident, o infinitate de alte variante de codec, inclusiv MP3, ALAC, AIFF, Ogg Vorbis, APE CUE etc.

Incorporează o înaltă fidelitate, de ultimă generație Cirrus Logic DAC (convertor digital-analog).

Pentru a vă oferi o integrare totală cu dispozitivele dvs. inteligente, Cocktail Audio X14 este născut cu suport pentru tehnologia audio Bluetooth aptX, integrată standard.

Puteți trimite și reda muzică prin Cocktail Audio X14 rapid și ușor direct de pe smartphone și tabletă echipate cu tehnologie Bluetooth.

Dar nu numai asta! De fapt, X14 acceptă și protocolul Apple Airplay, precum și UPnP și DLNA, pentru o integrare perfectă cu alte dispozitive multimedia aflate în posesia dumneavoastră.

Datorită procesorului puternic Cortex A9 care funcționează la 1 Ghz (același montat și pe N15D, X35, X45 și X50D), utilizarea Cocktail Audio X14 este întotdeauna rapidă, receptivă și plină de satisfacții.

Ecranul TFT color de 5 ″ asigură o vizibilitate excelentă a coperților și metadatelor muzicii redate.

Puteți controla X14 fie prin telecomanda completă furnizată, fie prin orice smartphone sau tabletă cu sistem de operare Android sau iOS, prin instalarea aplicației gratuite Novatron MusicX NEO.

Dacă doriți, puteți gestiona arhiva muzicală a Cocktail Audio X14 și de pe orice computer (Windows, Apple, Linux) printr-un browser simplu, cum ar fi Chrome sau Firefox. O interfață grafică intuitivă (Web GUI) vă permite să vă organizați întreaga bibliotecă de muzică cu un confort deosebit.

Caracteristici importante

CocktailAudio X14 este echipat cu un puternic procesor Dual Core ARM Cortex A9 care funcționează la 1.0Ghz
Convertor DAC CS4350 Stereo 192Khz cu PLL integrat
Integrează un amplificator de înaltă performanță clasa D de 30 de wați pe canal pentru un total de 60 de wați (poate fi dezactivat)
Ecran LCD TFT de 5 ″ (800 x 480 pixeli) cu interfață intuitivă pentru utilizator
Receptor Bluetooth (Profil: A2DP, AVRCP / Codec suport: SBC (Subband Codec), aptX, AAC, MP3)
Placă de rețea Giga Fast Ethernet (10/100 / 1000Mbps)
Suportă hard disk intern de până la 8 TB (Tera Bytes) de la 3,5 ″ / 2,5 ″ de tip magnetic sau SSD (Solid State Drive)
Un arzător extern de CD-uri / DVD-uri USB poate fi conectat pentru copierea CD-urilor și redarea compactelor și a noilor discuri compacte MQA (CD player NU este furnizat standard)

 

Ce este CocktailAUDIO X14


Cocktail Audio X14 este modelul de intrare al serverelor de muzică născute din experiența Novatron, lider mondial în proiectarea dispozitivelor HiFi dedicate ascultării muzicii lichide.

După succesul X12, noul CocktailAUDIO X14 este serverul de muzică compact pentru iubitorul de muzică care caută performanțe audio și, în același timp, un sistem compact și ușor de utilizat.

Datorită prezenței unui ecran mai mare de 5 ", a unui set și mai complet de conectori, a funcțiilor avansate și a suportului îmbunătățit pentru cele mai recente formate audio, inclusiv DSD și MQA, Cocktail Audio X14 este un instrument practic și inteligent pentru ascultarea muzicii de înaltă rezoluție.

Un amplificator digital de 30 + 30 wați clasa D (poate fi dezactivat) permite conectarea directă a difuzoarelor, pentru a crea cu ușurință un sistem complet pentru ascultarea muzicii.

Dacă aveți deja un amplificator extern, este posibil să opriți complet secțiunea amplificatorului Cocktail Audio X14 și să o utilizați ca sursă audio digitală normală (pentru a fi conectată la o intrare de linie AUX IN a amplificatorului dvs. existent).

Chiar și în acest din urmă caz, veți putea asculta X14 prin DAC-ul integrat de calitate HiFi, capabil să reproducă fluxuri audio native în rezoluție înaltă cu codificări PCM, DSD și MQA.

Dar, în cazul în care doriți, puteți conecta și X14 la convertorul DAC extern, utilizând una dintre cele două ieșiri digitale:

Optică Toslink (până la 24 biți / 192 KHz)
RCA coaxial (75 Ohm) (până la 24 biți / 192 KHz)

Prin ieșirile digitale puteți transporta semnale audio digitale până la rezoluția maximă de 24 biți / 192 Khz, prin urmare, fără nicio limită a adâncimii de biți sau a frecvenței de eșantionare.

X14_BL_5C_Play.png

Audio Audio de înaltă rezoluție 24Bit / 192kHz - DSD128 - MQA - DXD
 

Precizie pe 24 biți, reproduce nativ formatele DSD, MQA, PCM și DXD

                                  X14 citește și redă, direct sau prin rețea, toate principalele formate de muzică fără pierderi (în PCM standard, DSD, MQA) chiar și la rezoluție înaltă (până la 24 biți / 192kHz, cum ar fi FLAC HD, WAV HD, DSD și DXD).

Datorită adoptării convertorului DAC audio Cirrus Logic CS4350, CocktailAUDIO X14 este capabil să reproducă nativ fișiere DSD64 (2.8224MHz), DSD128 (5.6448MHz), DXD (24Bit / 352.8KHz), MQA (Master Quality Authenticated) și PCM frecvență de până la 24Bit / 192KHz, inclusiv fișiere WAV / FLAC de 24bit / 192KHz.

Înseamnă să poți avea acces la un parc muzical nelimitat și să poți asculta muzică cu o calitate audio de până la 4 ori mai bună decât cea obținută din formatul tradițional CD Audio!

CL.png

Audiție și timbru


Frecvență:

PCM 192kHz / 24bit,

DSD128 (5.6MHz),

MQA, DXD 352.4kHz / 24bit
SNR: 109 dB
THD + N: <0,001
%

CD Ripping & CD Reading (opțional)
MECANICA DE CITIRE OPȚIONALĂ

Prin achiziționarea separată și conectarea unui CD / DVD player / burner de tip USB extern (modelele normale de computer sunt în regulă), Cocktail Audio X14 extrage CD-urile audio rapid și precis, cu citire bit-per-bit pentru copierea perfectă a datelor digitale conținute pe suportul optic.

Cocktail Audio X14 va cataloga colecția de CD-uri după album, artist, gen, an de producție, dispozitiv, timp și va stoca toate aceste informații în baza de date muzicală X14 MusicDB.

Extragerea pieselor CD audio are loc în bit-perfect, pentru a garanta cea mai completă fidelitate a rezultatului. Nu este nevoie să utilizați niciun software pe computer, deoarece CocktailAUDIO X14 este capabil să efectueze operația de copiere a CD-urilor într-un mod și mai precis, mai simplu și mai rapid. Puteți stoca întreaga bibliotecă de muzică Compact Disc în CocktailAUDIO X14.

CocktailAUDIO X14 adaugă automat toate metadatele albumului, cu titlurile pieselor, autorul, genul muzical și vă oferă alegerea copertei.

Cu Cocktail Audio X14 și o unitate USB DVD-RW (opțională, care urmează să fie achiziționată separat), puteți asculta direct un Audio Compact Disc, de asemenea, în noul format CD MQA de înaltă rezoluție.

CocktailAudio X14, utilizând un burner USB DVD-RW (opțional), este, de asemenea, capabil să înregistreze Compact Disc Audio, permițându-vă să creați compilațiile dvs.

CD-RIPARE RAPIDĂ, CU METADATE ȘI COPERȚI

X14_CDripping.png

Metadatele și copertele sunt preluate direct de la serviciul profesional

          Gracenote.

Opțiunile de codare oferite în timpul copierii sunt: ​​WAV, CAF, FLAC, ALAC, AIFF, MP3 sau OGG.

Puteți extrage pe deplin CD-urile audio sau puteți alege să extrageți doar piesele de interes.

Fișierele muzicale stocate în sistemele CocktailAudio sunt fișiere absolut standard și sunt accesibile în mod liber și pot fi redate și de alte dispozitive de reproducere a muzicii capabile să citească aceleași formate audio.

Am dori să ne asigurăm că toate piesele dvs. de muzică sunt întotdeauna ușor de utilizat și accesibile și prin alte dispozitive și, din acest motiv, datele nu sunt niciodată criptate în vreun fel de CocktailAudio.

Gândiți-vă la inconvenientul pe care l-ați avea dacă s-ar folosi un sistem de criptare muzicală proprietar!

În caz de nevoie, de fapt, nu veți mai putea accesa prețioasele dvs. albume de pe un dispozitiv extern și acest lucru ar fi cu adevărat frustrant ...

Din păcate, există și produse care adoptă această metodă bizară de gestionare a datelor într-un mod proprietar, dar, în cazul nostru, fiți siguri: acest lucru nu se întâmplă cu sistemele CocktailAudio!

Gracenote.png
FORMATE.png
X14_BL_Rear.png

Sursă digitală completă

Amplificator stereo digital Clasa D de 60 wați

amplificatore-X14.png

Doar adăugați o pereche de difuzoare și veți obține un sistem HiFi cu funcții versatile și caracteristici audio de înaltă fidelitate.

X14 este de fapt echipat cu un amplificator de putere TI TAS5715 clasa D, cu o putere nominală totală de 60 wați @ 1Khz, 8 ohmi, 1% THD.

O combinație perfectă de tehnologie de proiectare a circuitelor și componente de calitate, precum DAC, amplificator etc. asigură un sunet minunat pentru toți iubitorii de muzică.

Amplificatorul, în cazul în care nu aveți nevoie de el sau nu doriți să-l utilizați, poate fi complet dezactivat din meniul de configurare, transformând Cocktail X14 într-o sursă digitală pură cu un click.

Ieșiri analogice RCA


CocktailAUDIO X14 are o pereche de ieșiri RCA dezechilibrate.

Din meniul de configurare puteți seta ieșirile în două moduri de operare distincte:

Fix: în acest caz, nivelul semnalului de ieșire este fix
Variabil: în acest caz nivelul semnalului de ieșire este variabil

Dacă alegeți modul variabil, puteți regla cu ușurință nivelul de ieșire al CocktailAUDIO X14 de pe telecomandă.

CocktailAUDIO X14 se transformă apoi într-un preamplificator complet.

X14-uscite-di-linea.png

Specificații tehnice ale ieșirilor analogice RCA ale lui X14

Iesiri RCA nebalansate  (2V rms max)
Gama dinamică: 109 dB (2V rms, stereo)
THD + N: <0,001%
Ieșiri care pot fi setate de utilizator ca fixe sau variabile

X14-uscite-digitali.png

Heading 3

Ieșiri digitale: 1 Toslink optic, 1 RCA coaxial. Acestea transmit semnale digitale native până la 24 biți / 192 KHz PCM

Ieșiri digitale de înaltă rezoluție


X14 este, de asemenea, o sursă digitală perfectă pentru audiofili, deoarece vă permite să conectați convertoare DAC audio externe.

X14 gestionează fluxuri audio de până la 24 biți / 192Khz atât prin ieșirea digitală optică TosLink, cât și prin ieșirea digitală coaxială RCA de 75 Ohm.

NOTĂ PENTRU DAC EXTERNE: Convertorul DAC extern nu poate primi semnalul DSD sau MQA.

Heading 3

Înregistrați surse analogice de calitate master la 24 biți / 192 kHz


CocktailAUDIO X14 încorporează un cip profesional de conversie analog-digital ADC capabil să păstreze toată calitatea audio și lățimea de bandă a sursei analogice digitalizate.

Puteți selecta o rezoluție și o rată de înregistrare de până la 24 biți / 192 KHz (adică să produceți muzică lichidă HD).

Semnalul audio analogic este înregistrat la un nivel de volum fix, adică păstrează toate informațiile originale complet nealterate (care vor fi lipsite de orice compresie).

Înregistrările digitalizate pot fi tăiate cu ușurință, chiar și printr-un instrument de editare grafică multi-tăiat foarte convenabil, care vă permite să împărțiți piesele în mod automat sau manual.

În acest fel, după ce ați făcut înregistrarea, de exemplu, o casetă sau o bandă întreagă, puteți decide să „extrapolați” piesele individuale care alcătuiesc melodiile, lăsând CocktailAudio X14 să identifice punctele de tăiere ale melodiilor sau interpretând o selecție manuală.

X14-ingressi-di-linea.png

Cocktail Audio X14 este echipat cu o intrare analogică de linie, prin intermediul căreia puteți înregistra benzi, role, casete și orice altă sursă analogică.

auto-cutting (1).jpg
x45-registrazione-analogica (1).jpg

Puteți regla sensibilitatea intrărilor printr-un meniu special de configurare, astfel încât să puteți efectua o înregistrare perfectă.

Vor fi create multe piese WAV independente, pe care ulterior le puteți redenumi după bunul plac, atribuind metadatele complete, adăugând coperta și recreând astfel structura melodiilor într-un mod identic cu cel al albumului original.

Toate acestea sunt foarte confortabile și rezultatul este pur și simplu excelent!

Heading 3

Sistem de răcire pasivă, fără ventilator, extrem de silențios


Descoperiți tăcerea absolută a noului CocktailAUDIO X14! Fiecare posibilă sursă de perturbare a fost eliminată pentru a asigura cea mai bună experiență muzicală.

Noul Cocktail AUDIO X14 este un server de muzică complet fără ventilatoare. Sistemul de răcire este total pasiv, pentru o liniște totală a componentelor interne.

Puteți asculta muzica dvs. în condiții optime, fără zgomot de fundal: dacă decideți să instalați și o unitate SSD (SSD), atunci optimizarea va fi cu adevărat perfectă.

Stocare pe NAS (Network Attached Storage) sau Shared Network Places

Tot spațiul de care aveți nevoie pentru a vă stoca muzica!

1369244185_979159.jpg

X14 s-a născut pentru a vă oferi o flexibilitate totală pentru stocarea colecțiilor dvs. de muzică. De fapt, nu există limitări ale capacității de stocare a hard diskului instalabil. În acest moment X14 este deja compatibil cu toate hard disk-urile SATA de până la 8TB, 3,5 "și 2,5", inclusiv noile discuri SSD (SSD - Solid State Disk).

Hard disk-uri și SSD-uri compatibile:

S-ATA 3,5 ″ mecanic până la 8 TB
S-ATA 2,5 ″ mecanic până la 8 TB
SSD S-ATA (Solid State Drive) de până la 8 TB

X14_BL_7C_18cut_HDD.png

De asemenea, puteți instala arhiva muzicală CocktailAUDIO MusicDB pe o unitate de rețea partajată, cum ar fi un NAS sau un folder pe un computer conectat la rețeaua dvs. locală.

Conexiunea la rețea se poate face fie prin cablu Ethernet Gigabit, la viteză foarte mare (până la 1.000 Mbps), fie chiar printr-o conexiune Wi-Fi fără fir (în acest caz este necesar USB Dongle Wi-Fi opțional).

Avantajul adoptării unui NAS extern este acela de a avea o securitate mai mare pentru datele dvs., deoarece muzica va fi duplicată continuu, pe baza configurației NAS-ului ales (există unele cu disc dublu, altele cu 4 discuri, cu 8 discuri, la 16 și așa mai departe).

În cazul în care decideți să instalați MusicDB direct pe un NAS, CD-Ripping sau digitalizarea vinilurilor sau a surselor analogice și digitale va avea loc direct în arhiva externă.

Aceasta înseamnă că nu trebuie să instalați un hard disk USB intern sau extern: dacă aveți deja un NAS, atunci aveți deja tot ce aveți nevoie pentru a stoca muzică lichidă prin CocktailAudio X14!
 

X14_BL_FR_Play.png

Simplu și imediat de configurat


Sunteți gata în doar 5 minute.
Configurarea CocktailAudio X14 este cu adevărat simplă și intuitivă datorită unui ecran LCD color de 5 ″ TFT. Rezoluția ecranului este foarte mare (800 × 480 pixeli cu 65.536 culori) și este perfect lizibilă chiar și de la distanță.

Interacțiunea cu noua interfață grafică este cu adevărat plăcută și imediată, datorită culorilor vii și contrastului optim.

Pictogramele sunt ușor de înțeles și fac interfața cu utilizatorul X14 ușor de utilizat. Toate elementele afișate pe ecran, atât textual, cât și grafic, inclusiv coperțile albumelor, sunt proiectate la rezoluție înaltă, cu o gamă completă de culori.

Puteți gestiona CocktailAudio X14 după cum doriți:

  • Cu interfața grafică nativă afișată pe afișajul TFT integrat de 5 "

  • Cu interfața WEB (WebGUI) vizibilă pe un PC (Windows, MacOS, Linux) sau pe un smartphone sau tabletă iOS sau Android

  • Cu aplicația dedicată Novatron Music-X NEO compatibilă cu sistemele iOS sau Android

  • Prin telecomanda furnizată

  • Prin comenzile de pe panoul frontal al CocktailAudio

 

Aceasta înseamnă că, spre deosebire de alte dispozitive similare, cu CocktailAudio X14, nu sunteți obligat să cumpărați alte dispozitive pentru control!

NU ești obligat să cumperi și tu o tabletă ... Ești imediat operațional, iar banii pe care îi economisești pot fi investiți pentru a cumpăra CD-uri și viniluri!

 

 

                                             Specificatii tehnice


OS                                  Linux încorporat personalizat


CPU și memorie            Dual Core ARM Cortex A9, 1,0 Ghz


Memorie principală      (1 GByte, DDR2 1066Mhz) NAND Flash 8GByte


CD-Ripping                  Da (prin player / writer USB DVD-RW
                                     opțional)                       

CD-Drive                      Nu


Medii acceptate             CD, CD-DA, CD-R, CD-RW, DVD-R / RW, CD                                                MQA


CD metadate textuale    Gracenote (2 ani gratuit, reînnoire opțională cu 5                                               euro  pe an)
                                       FreeDB gratuit


Copertele CD-urilor pentru metadate         Gracenote Bing Google Amazon                                            7Digital Allcdcovers


Afișaj frontal                 LCD TFT Full Color de 5 inci (800 X 480 pixeli)


Interfețe                        Telecomandă, Butoane și Jog
                                      Interfață utilizator pe ecranul LCD de 5 "
                                      Interfață web pentru Internet Explorer, Firefox,
                                     Chrome, Safari
                                     Aplicația MusicX NEO pentru dispozitive Android și                                         iOS


Frecvențe și CODEC-uri                      PCM până la 24 biți / 192Khz
                                                             DXD 24bit / 352,8Khz
                                                             DSD64 (2,8224 MHz)
                                                             DSD128 (5.6448Mhz)
                                                             MQA
                                                             DAC
                                                             Cirrus Logic CS4350 DAC până la 24                                                                 biți / 192Khz


Oscilator                                              Oscilator de ceas


Ieșiri analogice                                    RCA / LR debalansat (Pre-Out)


Gama dinamică:                                 109dB (Max 2Vrms, stereo)


                                                           THD + N: 0,001%

Volum fix / variabil                           (reglabil din meniu)


Ieșiri difuzoare                                  (difuzoare)


Amplificator digital clasa D integrat  TI TAS5715 30W + 30W @ 1Khz, 8ohm, 1% THD   (NOTĂ: Poate fi complet dezactivat din meniu)


Ieșiri pentru căști                                Jack de 3,5 mm pe panoul frontal
                                                           150mW + 150mW @ 1Khz, 16 ohmi,                                                                 0,1% THD

Ieșiri digitale                                     Toslink x 1: 24bit / 192Khz
                                                          Coaxial x 1 (75 ohm RCA): 24bit /                                                                     192Khz

Volum fix / variabil (reglabil din meniu)


Bluetooth                                          Da, (Receptor Bluetooth) cu suport aptX                                                            Bluetooth


Declanșator 12V                               Nu


Intrări analogice                        Linie In x 1: L / R RCA 2Vrms 24bit / 192Khz
                                                  (reglabil 1 ~ 4Vrms)


Phono IN                                          Nu


Intrări digitale                                  Nu


Intrare audio USB
(USB DAC)
                                     Nu


Tuner DAB / DAB +                       Nu


Tuner FM                                        Nu


Conectivitate                                  Port USB 3.0 (5V / 1A) x 2
                                                       Port USB 2.0 (5V / 1A) x 1
                                                      Giga Fast Ethernet LAN (10/100 /                                                                        1000Mbps)
                                                      Bluetooth aptX
                                                      Opțional: Dongle USB WiFi 801.11b / g / n


Stocare acceptată                          SSD (2,5 "SATA  )

                                                     Hard disk SATA de 2,5 "
                                                     Hard disk SATA de 3,5 "
                                                     Capacitate maximă: până la 8 TB


Sisteme de fișiere acceptate:       NTFS sau Linux


Sistem RAID                               Nu


Redare MQA                               Da, nativ (deplin)


Codecuri și formate audio          DSD (64/128) DFF / DSF

                                                   MQA (inclusiv CD-uri MQA)
                                                   PCM până la 24 biți / 192Khz

                                                   APE / CUE, DXD, FLAC, WAV, ALAC,                                                             AIFF, AIF, AAC, M4A, MP3, WMA, Ogg,                                                         PCM, Playlist (M3U, PLS)
Protocoale de rețea                    DLNA (UPnP) Server / Client / Media

Renderer                                   Shareplay (Airplay)

                                                  Samba Server / Client
                                                  Server FTP
                                                  Server Web

Internet Radio și Podcast          Radio prin Internet cu Airable
                                                  Podcast cu Airable


Funcția de înregistrare              Da (pentru Internet Radio)
                                                  Frecvență 48/96 / 192Khz, 24 biți


Funcția de ardere a CD-urilor    Da, se înregistrează pe CD-R Compact Disc                                                       Audio cu arzător USB DVD-RW (opțional)


Redare în flux de pe NAS          Da, până la PCM 24bit / 192kHz și DSD128                                                      (5,6Mhz)


Roon Ready                                Da


Servicii de muzică online           Spotify Connect
                                                    TIDAL (de asemenea, TIDAL HIFI și                                                                TIDAL MASTER MQA)
                                                    Deezer
                                                    Qobuz (De asemenea, Qobuz Studio până la                                                        24 biți / 192 kHz)
                                                    Napster
                                                    HighresAudio
                                                    Amazon Music


Disipare                                      Complet pasiv


Niciun zgomot                            Liniște absolută


Alimentare                                 Sursă de alimentare SMPS AC / DC
                                                   Intrare: 100 - 240Vca, 50 / 60Hz                                                                        (autosensing)
                                                   Iesire: 24V / 3.5A
                                                   Cablu de alimentare cu conector IEC,                                                                 înlocuibil

Dimensiuni și greutate               carcasă din plastic cu panou spate
                                                   din oțel.

Dimensiuni:                              18x10x15 cm (LxLxH) fără picioare


Greutate:                                   1,2 Kg
 

bottom of page